Followers

Sebagai peringatan bersama.

Assalamualaikum !

Tadi aku ade la buat satu status kat FB aku yang berbunyi Tak cool aku tengok budak perempuan pakai tudung sebab nak berfesyen. Oppss! Sory girls. Bukan ape aku cakap macam tu.Niat aku nak memperbetulkan niat mereka yang agak terpesong tu.

Okay la, ade yang cakap at least dieorang terhindar daripada dosa mendedahkan rambut. Pahala keikhlasan tu bahagian lain pulak. Aku tak nak cakap cara dia cakap tu salah sebab aku pon taklah orang cakap tahu mendalam sangat dalam Islam. Sikit sikit tu bole lah. Tetapi aku fikir balik, sepatutnya dia tak patot cakap macam tu sebab Islam bukanlah agama yang memaksa malahan kita sebagai umat Islam perlu melakukan kewajipan dengan hati yang ikhlas.

Ade pulak cakap, at least dia dah tutup rambut dia. Dherr, nak bagitahu sikit ni, AURAT PEREMPUAN bukan RAMBUT je. So, fikir fikirkan lah. Mane baik dan mane buruk.

Aku just menegur dan aku tak kutuk orang sebab aku pon bukan betol sangat. Aku menegur ape yang aku tahu dan aku kaji. So, tak salah kan? AND for the last, Jadikan pemakaian tudung itu sebagai fesyen pakaian ISLAM, jangan jadikan ia sebagai fesyen disebabkan orang lain dan kita tidak mahu ketinggalan.

No comments: